VSR BTCC – Az utolsó verseny

focikk

Kedd este véget ér a VSR BTCC 2013/2014-es bajnoksága. Szerencsére a technikai hibák és szünetek ellenére is nagy az érdeklődés és már nagyon várja mindenki a futamot! A szezonzáró a mindenki által ismert Brands Hatch-i aszfaltcsíkon kerül megrendezésre.

 

gp

GP kategória: Báldi Gergő úgy néz, ki idén is nyer! A HTCC-s sikere után az új autóval ott folytatja ahol abba hagyta. Szinte 100%-os teljesítményt nyújtott eddig és hiba mentes szezonja esélyt sem ad arra, hogy Vargáék megelőzzék. Varga Péternek és Roós Andrásnak voltam futam eldobásai, de ennek ellenére is hatalmas előnye lenne Gergőnek. A második helyért zajló küzdelem viszont még nem dőlt el. Varga és Roós várhatóan az utolsó körökben fogják eldönteni, hogy kié a második hely. Vargának zsinórban harmadik ezüst érme lenne, Roósnak pedig a hosszú kihagyás után tökéletes bajnoki befejezést jelentene Báldi mögött végezni. A csapatbajnokság futamról futamra egyre szorosabb. Év elején a Daewoo Motorsport kis előnyre tett szert,de év közbe belehúzott a Tip-Top majd mikor átvették a vezetést és kisebb előnyt kovácsoltak, a Cruze brigád megrázta magát és újra ott van a nyomukban. Gályár is visszatért és értékes pontokat szerzett legutóbb a csapatának szóval teljes létszámmal küzdenek a srácok kedd este! A pálya inkább a BMW-nek kedvez,viszont az elmúlt 4 futamos fejlődés a Daewoo csapatnak hatalmas motivációt adhat és mind a hárman már jó ideje csak ezt a pontállást nézik és ezért küzdenek.

 tc

TC kategória: A bajnoki cím már eldőlt, hiszen Müller Péter folytatta a dominanciáját az év második felében is és most már behozhatatlan előnyre tett szert. A második helyért viszont még hatalmas csata folyik. Galambos Péter a második helyét nagyon szeretné bebiztosítani Tóth Gergő előtt. Mögöttük az első évét teljesítő Sulik Levente áll, számunkra hatalmas meglepetésre! A BMW-s pilóta nagyon szépen teljesít, és még van is benne tartalék, hiszen elmondása szerint sokkal jobban megy első kerekessel. Egy kis szerencsével meglehet neki a harmadik, vagy akár a második hely is az év végén, ehhez viszont kell egy kis technikai hiba a többiek részéről, amit sosem szabad elfelejteni. Korábbi bajnokságok alapján nagyon is várható egy kiélezett drámai véghajrá.

A közvetítés sorsa még nem biztos, de remélhetőleg élőben végig tudjátok izgulni a csatát!

AARTV

Facebook