VSR DiRT Rally : Rally Sweden futam végeredmény

 

 

Elindult kis hazánk első DiRT Rally bajnoksága a Virtual SimRacing rendezésében. Eddig 50 pilóta nevezett a tavaszi megmérettetésre, ami kezdésnek egy igen szép létszám. Az első fordulóban az RBR-ből ismerősen csengő Retkes Péter (rPeti) volt a leggyorsabb.

A svéd rally a volt az idei szezon első és egyetlen hóval és jéggel borított versenye. A rally április 11.-e és 17.-e között zajlott.  A pilóták 12 szakaszt teljesítettek, amik között volt esti, havas, ködös szakasz is egyaránt. Az idei év legnehezebb versenye következett.

Az várható volt, hogy Retkes Petit nehezen lehet megszorongatni, azonban az első nap végéig úgy tűnt, hogy Glück Attilának ez sikerülni fog. Attila erősen kezdett, Peti nem tudott ellógni úgy, ahogy azt 2 héttel korábban tette, így a második napra maradt a dobogós helyek felosztása. A második napon azonban minden eldőlt. Peti a Monte-Carlo-i magabiztosságot áthozva megállíthatatlan volt másnap és majdnem 1 perccel megnyerte a Svéd Rally-t is! Második helyen Glück Attila ért be, míg a harmadikon Szőcs Attila , aki ismét dobogón végzett. Monte Carlo ezüst után egy Svéd Bronz serleget rakhat el a vitrinbe. A dobogót üldözők nem voltak veszélyesek a top3-ra, ők inkább egymással voltak elfoglalva.

Mivel a több, mint 30 indulóból csak a legjobb 15 kap pontot, így az év végi elszámolásban minden egyes pont aranyat érhet. A top10-be nehéz volt bekerülni, hiszen a 10. szakasz után 5 pilóta mindössze 15 másodpercen belül volt egymáshoz képest a 9. és 13. hely között. Név szerint: Porch Dávid, Füredi Zoltán, Molnár Dániel, Módos János és Stágl Róbert. Az utolsó előtti szakaszon Stágl kiszállt a játszmából. Végül Porch és Módos is megelőzte Molnárt, így végül 9. – 10. és 11. helyen futottak be, akiket Füredi követett. A 4 pilóta között összesen 3,9 másodperc különbség volt 12 szakasz után!

Így áll a bajnokság 2 forduló után!

Egy kis videós beszámoló:
Íme, a Monte-Carlo Rallyn a második helyről kieső, Molnár Dániel teljes Svéd versenye: