VSR HTCC 2015 : Interjú pár versenyzővel!

focikk_htccpilotaAz alábbi cikkben elbeszélgetünk pár olyan pilótával akik a valós versenyzés mellett a VSR-ben kapcsolódnak ki,töltődnek fel. Báldi Gergő,Gáspár Zsolt és Nagy Dániel válaszolt pár kérdésünkre.

Nagyon úgy néz ki, hogy ez lesz az utolsó Race 07-es HTCC bajnokság. Immáron 7 éve kezdjük a szeptembert az S2000-es autókkal. Egészen pontosan 2008 óta, szinte minden évben (valamikor BTCC néven) rendeztünk bajnokságot. A legsikeresebb Báldi Gergő aki kétszer is megszerezte a győzelmet a HTCC névvel ellátott bajnokságokban és van mellé egy BTCC siker is. Ráadásul mind a 3 győzelem 3 különböző autóval.

Megkérdeztük azon személyeket akiket rendszeresen látunk szervereinken, pedig nem lenne kötelező,hiszen a valóságban is hajtják a vasat!

Elsőként Báldi Gergő válaszolt pár kérdésünkre:

Elég sok ligában részt vettél már. De úgy néz, ki egy állandó mindig van, ami a VSR. Miért pont a VSR?
Ez volt az a hely, ahol a legtöbbet, és a leggyorsabban fejlődtem, így mindig különleges érzéssel gondolok vissza azokra az időkre, amikor például Nagy Zsoltitól kérdezgettem, hogy mit miért tekerget, vagy épp replayt kértem a többi top pilótától, hogy lássam, miért kapok 6 tizedet a barcelonai aszfaltcsík utolsó szektorában. Ez a barátságos, közvetlen, nagyon segítőkész közeg, valamint a mindig tömött rajtrács – Magyarország legjobb pilótáival – olyan atmoszférát teremt, amelybe mindig örömmel térek vissza.

Idén sikerült végre, amit már annyi ideje várunk. Versenypályán hajtod a vasat. Mennyire és miben segítenek a szimes tapasztalatok?
Főként a stresszhelyzetek kezelése az, amiben rengeteget segít. Egy-egy előzésnél fellépő adrenalin tömeg, vagy amikor a pillanat törtrésze alatt összeugrik a gyomrom, mert keresztbeállt az autó, mind-mind hasonló érzéseket hoz elő belőlem, mint amelyeket már átéltem a monitor előtt, így úgy tudok akkor is cselekedni, mintha nyugalmi állapotban lennék.

Ősszel újra lesz HTCC. Úgy néz ki a búcsú a Race07 programtól. Rajthoz állsz?
Nagyon szeretnék! Bár csak fél évet hagytam ki, elmondhatatlanul hiányzik a virtuális versenyzés, így nagyon remélem, hogy az egyetem és a valós versenyzés mellett a kollégiumban tudok erre időt szakítani.

HTCC-t nyertél dízel Seattal, 6 sebességes BMW-vel. Egy BTCC bajnokságot pedig 5 gangos bömbivel. Idén valami új típust várhatunk?
Ha azt elmondanám, akkor meg kéne, öljelek… 🙂 viccet félretéve, még nem hoztam döntést, sok típus szóba jöhet, igyekszem kiválasztani azt, amely a legjobban fekszik a stílusomhoz.

Mindent megnyertél. Még azt is kb amit nem lehet. Célok ezek után vannak még a HTCC-ben?
Természetesen a győzelemért szeretnék menni, a motivációm az egekben, azonban félek, hogy a kihagyás meg fog látszani az eredményeimen, így most egyelőre nem szeretnék semmi konkrétat mondani. Beleadok mindent, aztán meglátjuk, hogy mire lesz elég.

 

Gáspár Zsolt :

Mennyit és miben segít egy online futam neked?
Sokat számítanak az online versenyek a versenyhelyzetek betanulásában. Itt kell megtanulni hogyan, lehet lereagálni egy adott pilóta manőverét ütközés nélkül. Ezeket offline nem lehet megtanulni, mert a gépek kiszámíthatóan viselkednek, mellesleg nem lehet olyan élvezetes csatát vívni velük. Ezért részesítem előnyben az online szimulátorozást.

Emlékeim szerint 2011-ben egy Alfával ott voltál az akkori HTCC-ben. Tavaly is neveztél egy Cruze-al és tavasszal, ahogy időd engedte, végig is mentél a Seat Leon Eurocupban. Hogy hogy mindig vissza találsz ide? Ennyire jó a VSR?
Kisebb-nagyobb kihagyásokkal, de szeretek visszatérni ide. Sok tapasztalt szimulátoros van itt és elég nagy kihívás elé állítja az embert.

Ősszel újra lesz HTCC. Úgy néz ki a búcsú a Race07 programtól. Rajthoz állsz?Gondolkoztam, rajta de még nincs meg az elhatározás.

Célok a HTCC-ben?
Az egyetlen cél hogy jól érezzem magam. 🙂

 

Nagy Dániel

Mennyit és miben segít egy online futam neked?
Számtalan dologban segítenek az online szimulátor versenyek. Azt gondolom hogy manapság, ha valaki élő versenyzésben a világ elitjébe szeretne tartozni, vagy csak jól akar teljesíteni, elengedhetetlen kellék a szimulátorral való felkészülés. A képességek minden egyes kör megtételével fejlődnek, akár akkor is, ha csak magában kőröz az ember, és itt jön képbe az online versenyzés. Itt ugye már nem csak magad ellen mész, és a saját idődet javítgatod, hanem valós ellenfelek ellen csatázhatsz, olykor teljesen valósághű “vérre” menő csaták alakulnak ki. Nagyon jól hozzá lehet szokni a mezőnyben való autózáshoz. Én magam rengeteget köszönhetek az online versenyek tapasztalatainak.

Hogyan ismerkedtél meg a VSR-el?
Tavaly meghívtak az éves VSR díjátadó gálára, én pedig éltem a lehetőséggel. Itt volt alkalmam megismerkedni az egész stábbal, vezetőséggel, és a számomra már névről ismert pilótákkal is. Nagyszerű volt a hangulat, hamar barátokra leltem. Ezután csatlakoztam az online ligájukba, amely csak erősítette ezt a kapcsolatot.

Ősz után indultál tavasszal is. Ennyire megszeretted a közösséget?
Igen. Nagyszerű ellenfelekre leltem itt a VSR-ben, és ami mégjobb, barátokra is. A mezőny nagyon erős, ha dobogóra szeretnék állni, akkor komolyan kell gyakoroljak, és még így is iszonyatosan nehéz a dolgom.

Ősszel újra lesz HTCC. Úgy néz ki a búcsú a Race07 programtól. Rajthoz állsz?
Igen! Maga a Race07 nem egy mai játék, ezzel tisztában vagyok, viszont a hangulatát nagyon szeretem, és mivel ahogy fent is említed, ez egy búcsú évad lesz, mindenképp rajthoz akarok állni. Most hogy jó pár valós versenyem volt a nyáron, kicsit “ellustultam” a szimulátorozás terén, jó pár hete mentem utoljára versenyen, így már nagyon várom.

Célok a HTCC-ben?
Dobogó! Tavaly nehezen szoktam hozzá a Race07-hez, viszont mostanra már jó pár óra tapasztalatom van, így mindenképpen szeretnék stabilan a mezőny elejébe tarozni, noha ez messze nem lesz ilyen egyszerű…. A másik ok, hogy a top 3-mat túztem ki célul az az, hogy még sosem teljesítettem szimulátorban teljes évadot sehol, így még nincsen kupám online versenyzésekből, úgyhogy ez jelenti most a motivációt, igyekszek elkövetni mindent a jó teljesítmény érdekében!  Egy Cruze-al fogok indulni, a Geroge Racing Team színeiben. Az autóban nagy a potenciál, és már jó pár versenyt lefutottam vele, így tapasztalat is van bőven.

Ha fel szeretnéd venni a harcot többek közt a Suzuki/RCM pilóták ellen,akkor nincs más dolgod, mint jelentkezni!