VSR Seat Leon Eurocup – Így állunk féltávnál!

A VSR Seat Leon Eurocup elérkezett a féltávhoz, nézzük is meg hogy mi történt eddig. . A bajnokság 3 nemzeti fordulóból épül fel: a spanyol-olasz-benelux pályákon és a legvégén a Hungaroringen kell megmérkozniük a pilótáknak egymással. Elsőként, Spanyolországban kezdődtek a küzdelmek.

Az időmérőn a Suzuki kupából is ismert Ballai Máté diadalmaskodott, Csuti Zoltán és Báldi Gergő előtt. Szabó Gábor felvette a kesztyűt a futamon és a Tip-Top Seat csapatot elverve megnyerte a versenyt. Báldi lett a második, Suborits Péter a harmadik. A második futamra az első futam végeredménye alakította a rajtrácsot. A csavar annyi volt, hogy az első nyolc pilótát megfordítottuk. Ballai Máténak nem okozott gondot az előzés, és megszerezte idei első VSR-es győzelmét. Mögötte Pintér Roland és az első futam győztese, Szabó Gábor érkezett meg. A B szerveren Nagy Dávid és Palik Norbert diadalmaskodott.
Két héttel később a VSR mezőnye a jaramai aszfaltcsíkra látogatott el. A pole-t ezúttal a PRM-Formula.hu egyik versenyzője, Leitner Norbert szerezte meg több mint két tizedes előnyel. Mögötte Báldi, valamint a szintén PRM-Formula.hu-s Halász Gergő végzett. A futamon az élen egy helycsere történt. Báldié lett a győzelem, Leitner és Halász pedig behozták a második, harmadik helyen a vasat. A második futamon Pintér Roland megállíthatatlan volt, több mint 4 mp-es előnnyel nyert a Roós-Csuti páros előtt. A B szerver Mézes Gyula és Csorosz László sikerét hozta.

 

A spanyol kör záró futama a mindenki által ismert valenciai pálya volt. Rengeteg bajnokság megy itt pl. DTM, Moto GP, régebben a WTCC és az F1-es csapatok által is sűrűn látogatott pálya volt.
Az időmérő Báldi Gergőről szólt, a futam viszont már Ballai Mátéról. Máté volt ezzel az első ember a bajnokságban, aki már két futamon is nyerni tudott. Mögötte csapattársa Báldi következett aki Leitner Norbertet utasította a harmadik helyre. Pintér Roland ismét a második futamra tartogatta a puskaport, Leitnert 99 ezreddel megelőzve nyerte meg ismét a második futamot. Mögöttük a szintén PRM-Formula.hu-s Halász Gergő következett. Csorosz László „közölte” a B szerveren lévőkkel hogy többet Őt itt nem látják, irány az A, ugyanis mind a két futamot Ő nyerte meg Valenciában.

Pintér Roland ezzel megszerezte a spanyol királyi koronát, Ő vihette el a legtöbb bónusz pontot a spanyol nemzeti körből.

Spanyolország után következett az olasz csizma, először is Mugello. A spanyol kör alatt körvonalazódni látszódott, hogy ki az a 4-5 pilóta, aki harcolni fog azért a fél napos tesztvezetésért. Igen, a bajnok a Formula.hu segítségével fél napig egy kupás Suzukit nyúzhat majd nyáron! Báldi Gergő az időmérő után a futamot is megnyerte, Ballai és Csuti előtt. Több mint 3mp-es előnyével jelezte mindenkinek, hogy olasz honban Ő kapja a legnagyobb szelet pizzát. A második futamon ehhez több embernek volt egy két szava. Futamgyőzelmével felemelte hangját. Pintér Roland ezúttal „csak” második lett, nem sikerült a triplázás a második futamokon. A ‘C’ szerverről (bizony, a sok induló miatt párhuzamosan 3 szerveren köröztek a pilóták az első futamtól kezdve) felküzdötte magát Rátkai János aki egy dobogóval mutatta meg, hogy neki bizony itt van a helye. A B szerveren Fazekas Árpád és Sári Balázs győzelmével zárult az olasz kör nyitófordulója.

Féltáv előtt még egy futam volt hátra, Misano. A pálya nagyon nehéz volt, gumibálák akadályozták a pilótákat a vágásban, és aki megpróbált ezzel ellenszegülni az csúnyán hazavágta az autóját. Báldi Gergő ismét megszerezte a pole-t amit a kockás zászlóig nem is engedett el, így megszerezve harmadik győzelmét! Csuti Zoltán ismét egy második helyet hozott, Pintér Roland pedig az első futamon már felállhatott a dobogóra. Jól előjel volt neki ez, hiszen a második futamon mindig elől végez!
És most is! Pintér Roland egy nagyon szép feljövetellel megszerezte ismételten a második futamon a győzelmet, amivel négyre növelte az aranyserlegek számát a szezonban. Ehhez kellett egy Leitner féle betli is, hiszen Norbert az első helyről gondolta úgy hogy birkózik egyet a bálával. Bála vs Norbert : 1-0. Idei első dobogós helyezését megszerezve a második helyre repítette a Seatot Szűcs Máté. Harmadik lett az első futam győztese Báldi. Domokos Ádám és Sári Balázs győzelmét hozta a B szerver.

Még 5 forduló van hátra a bajnokságból, reméljük hasonló izgalmakat fog hozni a szezon hátralevő fele. A futamokat továbbra is élőben tudjátok követni az AARTV-n.

cikk: Molnár Dániel
képek: Csorosz László